Blue Flower

Het grootste cliché over vrouwen is dat hun hersenen niet gemaakt zouden zijn om de buitenspelregel te begrijpen. Tot een anonieme slimmerd op de fansite van voetbalclub Feyenoord een handleiding schreef voor vrouwen over buitenspel aan de hand van schoenen. Hij deed dat drie jaar geleden al, maar 'De Duidelijkste Uitleg Ooit Voor Vrouwen Over Buitenspel' duikt nog steeds regelmatig op wanneer het over voetbal gaat. Lees even mee. 

 

'Stel: Je bent in een schoenenwinkel en staat aan de kassa', zo begint de tekst. 'Voor jou staat nog één dame, een nette en sympatieke verschijning die zich bovendien goed met de kassierster blijkt te verstaan alsof ze op een of andere manier samen horen'.

Plots bemerk je in het rek achter de kassierster een paar schoenen waar je direct verliefd op wordt. Je hebt inderdaad al meer dan genoeg schoenen maar deze, die moet je hebben, die zijn gewoon voor jou geschapen, gemaakt om door jou en jou alleen gedragen te worden, zonder dit paar schoenen zal je nooit meer gelukkig kunnen zijn in het leven, je weet dat je gewoon niet meer zonder kan…

Maar dan bemerk je dat die dame voor jou aan de kassa met dezelfde verliefde blik naar die schoenen staart (die stomme koe!). Met een blik in jouw richting laat ze duidelijk verstaan dat dit paar schoenen nooit in jouw handen zal komen en dus ook nooit aan jouw voeten zal zitten (wat een achterbakse tik!).

Dan blijkt dat zij haar vent zijn kredietkaart niet vindt en zij begint driftig in haar handtas te zoeken naar cash (de rommelige trien). Op dat moment besef je zelf dat voorkruipen geen zin heeft want ook jij hebt onvoldoende geld bij. De verkoopster bekijkt jullie rustig en wacht af.

Jouw vriendin, die in dezelfde winkel toevallig net ook schoenen aan het passen is, bemerkt plots jouw benarde situatie en ze reageert, zoals het trouwens een echte vriendin betaamt, iemand van wie men weet dat men er in noodgevallen op kan rekenen (wat een schatje!). Zij geeft een teken dat ze haar geldbeugel in jouw richting zal gooien zodat jij de inhalige valse vuile gemene trut voor jou toch nog de loef kan afsteken en vlug dat paar schoenen kan kopen.

Ze zal haar geldbeugel zo werpen dat die net over het hoofd van die bitch voor jou vliegt en tussen haar en de kassierster belandt. Jij wipt dan vlug voorbij dat lelijke monster, vangt de geldbeugel op om dan bliksemsnel die schoenen te kopen.

Maar: zolang jouw vriendin haar geldbeugel nog niet geworpen heeft, dat wil zeggen dat die nog niet in de lucht vliegt naar jou toe, mag jij je hoogstens op dezelfde hoogte van die geniepige kip bevinden en niet ervoor want anders… sta je buitenspel!'

(Bron: Het Nieuwsblad/De Gentenaar)